Wettelijke- en fabrieksgarantie

Wettelijke garantie geldt altijd, voor alle consumentengoederen. Daarnaast wordt er vaak een fabrieksgarantie afgegeven. Je moet dit eigenlijk zien als een extra garantie, hoewel deze garantie wel heel vaak gegeven wordt en bijna standaard lijkt. Aangezien je als consument geen koop sluit met de fabrikant maar met de verkoper, kan de fabrikant allerlei beperkingen stellen aan de fabrieksgarantie. Meestal is de fabrieksgarantie echter iets uitgebreider dan de wettelijke garantie, maar dat verschilt dus per producent. De verkoper moet zich aan beide houden. Na het verstrijken van de garantietermijn kun je nog steeds verlangen dat de leverancier een gebrek herstelt of je een nieuw exemplaar geeft. En dit kan na de wettelijke garantie van een half jaar, maar ook na het aflopen van de fabrieksgarantie die je bij veel producten krijgt.

Na het verstrijken van beide soorten garantie ben jij degene die moet bewijzen dat het gebrek bij normaal gebruik ontstaan is. De bewijslast ligt dan dus bij jou als consument.

Voorbeeld 1: Je koopt een product en na drie maanden gaat het stuk. Vanaf dit moment heb je nog twee maanden de tijd om contact op te nemen met de winkelier. Je neemt dus contact op en legt uit wat er aan de hand is. Waarschijnlijk lost de winkelier het direct voor je op. Hij geeft je een nieuw exemplaar, geeft je jouw geld terug of repareert het product kosteloos. Doet hij dit niet en kom je er niet uit met de winkelier, dan moet je hem op zijn plichten wijzen en hem duidelijk maken wat je van hem eist. Het is het beste om dit via een aangetekende brief te doen.
Op deze manier sta je in jouw recht. Want in dit geval is het aan de verkoper om te bewijzen dat het defect niet aanwezig was toen jij het product kocht. En je hebt netjes volgens de regels gehandeld, dus jij staat sterk.

Voorbeeld 2: Je koopt een product en na zes maanden en twee weken gaat het stuk. Nadat je dit ontdekt hebt ga je gewoon door met gebruiken van het product, of je laat het links liggen. Het defect wordt nog wat erger. Vier maanden later bedenk je dat het defect toch eigenlijk wel vervelend is en je neemt contact op met de winkelier. De winkelier biedt jou geen oplossing aan. Je legt hem mondeling uit wat zijn plichten zijn en wat je van hem eist.
Je begrijpt dat je op deze manier lastig jouw gelijk kunt behalen. De bewijslast ligt nu namelijk bij jou, omdat de wettelijke garantie van 6 maanden voorbij is. Bovendien heb je niet zwart-op-wit staan dat je samen met de winkelier geprobeerd hebt een oplossing te vinden. Hierdoor sta je niet sterk. Als de fabrieksgarantie nog wel geldig is, dan is het natuurlijk een ander verhaal.
Vergeet nooit meer of je nog garantie hebt!
Meld je helemaal gratis aan